06
November
2020

Preferred pop-up park layout chosen

The votes are in! Check out the preferred layout option for the Birch Street pop-up park.

Auaha Evolving Spaces is all about making our streets and public spaces more people-friendly.

Through our engagements with community on the Knights Road Connection Project we heard that people wanted a physical site to stay informed about the project, a more attractive journey and additional seating. This sparked the opportunity to have a pop-up park on Birch Street, right opposite Waterloo Station. The pop-up park will feature artwork created by local students and a community noticeboard providing updates on the project as well as other notices of interest for local residents, businesses and commuters.

We’ll be using it to keep you informed about the project, and as a ‘home’ for engagement to ask for your ideas and suggestions. Materials used for the pop-up park are recycled, created with local schools and will either stay in place for community use after the project, or be able to be re-purposed in other, similar projects.

Two layout options were put to the community to choose their preferred option and the winner was.....Option 2. This layout features recycled pallet seating, a mural and recycled tyre bike parking.

Thank you to everyone who took the time to vote and share their feedback. A common theme in the feedback was around providing more shade, we'll be looking for ways that we can safely and cost effectively incorporate more shade into the temporary design.

We welcome your specific suggestions on the Project Page.

The pop-up park is just one example of how communities can share their ideas of how to make our public spaces more people-friendly through Auaha Evolving Spaces.